Speech schrijven

Iedereen kijkt naar jou wanneer een gewaardeerde medewerker jubileert of afscheid neemt? Of als je kind of goede vriend trouwt? Of je geeft zelf een feest, dat kan natuurlijk ook nog. Natuurlijk wil je graag een speech geven, maar hoe pak je het aan? Laten we er eens over praten. Ik durf te wedden dat je me in een uur tijd voldoende stof geeft voor een sprankelende speech met warmte en humor.

Jij hoeft alleen maar te stralen op je feest, ik doe het voorbereidende werk. Dat deed ik ook voor Brigitte die  haar 50e verjaardag vierde met een groot feest:

Beste Mieke,

‘Wat een leuke tekst! Ik heb hem 2 keer gelezen en kan er maar niet genoeg van krijgen. Dit is hetgeen ik wou; enkel dat ik niet wist welke woorden ik moest gebruiken. Het gaat zo wie zo een knaller van een dag worden!
Hartelijk dank hiervoor.’ 

Na het feest schrijft Brigitte: ‘Mijn gasten hebben genoten van de speech bij het feest. Ze vonden het zeer persoonlijk met gevoel voor humor. Een dikke merci dat je dit voor mij hebt gedaan. Dit maakt mijn verjaardagsfeest onvergetelijk. Mocht ik nog eens een speech willen geven, dan neem ik zeker weer contact met je op!’ 

Brigitte

Enkele andere referenties:

De kersverse burgemeester van Oegstgeest had 9 speeches nodig voor de lintjesregen.

‘Graag wil ik u hartelijk danken voor de teksten voor het toekennen van de lintjes. Ik heb aardige complimenten gekregen op mijn voordracht. Er zat vaart in en de nodige humor. De teksten dienden op vrij korte termijn te worden samengesteld. Fijn dat dit in flexibel tempo kon.

Emile Jaensch, burgemeester Oegstgeest

En Brigitte gaf wéér een feest met speech. Nu met collega’s erbij. Nog spannender…

Het was weer een prachtig feest. Ik heb complimenten gekregen over mijn speech. Iedereen zeer tevreden en natuurlijk ik ook. Mijn bazen waren enorm vereerd! Een dikke mercie om mij hiermee vooruit te helpen.

Brigitte

Hi Mieke, de speech afgelopen vrijdag op de bruiloft van mijn broer is goed gegaan! Ik heb de goede snaren weten te raken en iedereen was onder de indruk. Dank daarvoor!‘ 

Erik

Jeanette wil speechen op de bruiloft van haar zoon. Help!!

Mijn eerste concept was meteen bingo:
Wat een prachtige speech. Echt geweldig. Ik heb het al 10 keer gelezen. Echt, dit ben ik. SUPER BEDANKT’

Na de bruiloft:

Hallo Mieke. De bruiloft van mijn zoon was een prachtige dag. Vol met emotie De speech die je voor me schreef was super mooi. LIeve groet.

 
Jeanette

Ingeborg wil speechen op het 10-jarig jubileumfeest van het succesvolle bedrijf, dat ze met steun van haar vader is gestart. Stress! Hoe pak je dat aan?

‘Het was SUPER!!! Onverwacht was ik ontspannen en het is goed gegaan.’

 
Ingeborg Nelen, zaakvoerder NDN (Neutraal Douaneagentschap Nelen)

Mieke Kerkhof
Dorpsstraat 26
2343 BA Oegstgeest
tel. 06 49894159
mieke@totaalverhaal.nl