Mijn nieuwste interview is klaar. Dat ei is weer gelegd. Als je een druk baasje bent is het zeker de tijdinvestering waard om te lezen. Lekker doorwerken, maar toch relaxed blijven. Dat is de kunst waar het in dit verhaal om gaat.

Mirjam Kollenstaart Muis vertelt hoe zij als werkende vrouw alle ballen in de lucht houdt. Voor iedereen een kunst, maar zeker als je zoals zij dominee bent. Bepaal daar maar eens je grenzen. Mirjam legt de vinger op de zere plek van veel mensen waardoor ze hun grenzen overschrijden: “Kijk eens hoe goed ik ben!” “Houd van mij, ik ben het waard.” Daar komt haar waarnemeing (èn eigen ervaring) vrij vertaald op neer. Die schreeuw van onzekerheid ligt onder heel wat werklust. Jammer. Doe gewoon met plezier waar je goed in bent en laat de rest aan anderen over. Wees barmhartig voor jezelf, is nu Mirjams advies. Je hoeft niet perfect te zijn. En voor wat vandaag niet afkomt is er morgen weer een dag.

Mirjam is een adoptiekind en heeft de valkuil van ‘afhankelijk van andermans waardering’  van onder uit de put leren kennen. In dit interview vertelt zij hoe haar leven drastisch is veranderd toen zij haar wortels leerde kennen. En daarmee zichzelf. Ze werkt nog steeds volop. Maar leeft een stuk relaxter.