‘Je hoort het altijd van anderen, nu gebeurde het mijzelf.’ Een hartenkreet van Arie van der Veer, de bekende tv-dominee bij de EO. Voor GroeiMagazine schreef ik een interview hem. We konden niet heen om de dood van zijn zoon. Bijna twee jaar geleden, en als een donderslag bij heldere hemel. Hartstilstand. Arie vertelt in het interview hoe hij met de schok en het verlies omgaat. En wat zijn relatie met God daarin betekent. Hij heeft geen recept hoe je met zulke drama’s in je leven om kunt gaan. Dit was zijn weg, maar het zet je zelf tot nadenken.

Is het toeval? De avond voordat GroeiMagazine met het interview bij mij op de mat viel, zag ik de film Tonio. Het verhaal van de bekende schrijver Van der Heijden, die zijn zoon verloor door een verkeersongeluk. Ook een donderslag bij heldere hemel. Een indringend verhaal waar je stil van wordt. De rouw, het gemis, de vertwijfeling.
Maar wat een schril contrast…..De dominee vindt troost en houvast bij zijn God. En is open over zijn verdriet. De schrijver zoekt troost bij de fles. Dat helpt hem niet echt verder. Rouw moet zijn eigen weg vinden. Uiteindelijk geeft ook hij het verlies een plaats. En schrijft een eerlijk boek. Voor beide mannen gaat het leven weer door, al is het nooit meer hetzelfde…..

Lees het interview met ds. Van der Veer