Ooit was vreemdgaan de enige wettelijke reden voor een echtscheiding. Nu zie je er nog vóór kinderbedtijd een reclamespotje voor. Bij secondlove.nl vind je tussen de 520.000 ingeschreven leden ongetwijfeld iemand om een spannend avontuurtje mee te beleven. Ook al ben je best tevreden over je relatie, zo promoot de website zich, het is wel leuk om eens iets anders te beleven. Verandering van spijs doet eten, aldus een oud gezegde. Zoiets bedoelt men denk ik. Mmm. Zouden meekijkende kinderen een website beginnen voor af en toe eens andere ouders? Wie weet een nieuwe trend.
Er blijken nog meer websites waar je op zoek kunt naar ‘eens iets anders’. Bij een website waar je een partner kunt vinden om mee vreemd te gaan, heb je wereldwijd keuze uit 20 miljoen leden. Daar kun je je leven mee vooruit. Het zijn maar twee websites uit een reeks als je googelt op vreemdgaan.
Je bent dus kennelijk geen uitzondering als je eens gaat snuffelen op zo’n site en kom, doe eens gek, je inschrijft. Dat wordt lachen. Wel apart dat overspel evengoed in de meeste gevallen stiekem gebeurt. Misschien verhoogt het de spanning. Maar waarschijnlijk ook omdat men wel aanvoelt dat de eigen partners het meestal niet zo kunnen waarderen. Gaan schreeuwen en zo als ze horen wat je met een ander uitspookt. En zetten een ander slot op de deur. Toch vreemd.
In al onze ruimdenkendheid over vreemdgaan is het een veelvoorkomende reden voor echtscheiding. Net als drank maakt het kennelijk meer kapot dan je lief is. Die inmiddels grijze rechters begrepen dat blijkbaar. Wie wil er nu een partner die tegen je liegt. Zegt dat hij/zij moet overwerken, maar verderop in een hotel met een ander ligt te flikflooien? Tsss. En jou kennelijk niet boeiend genoeg vindt om gezellig mee uit te gaan. En de kinderen, wat dacht je daarvan? Pa of ma is niet te vertrouwen. Ik zou de voor de rest van hun leven boze kinderen hierover niet de kost kunnen geven. Als je het eigenlijk goed met je eigen partner kunt vinden, waarom geniet je daar niet volop van? En doe je dan gewoon niet eens iets geks met hem of haar? Dan houd je het ook spannend. En blijf je tot en met je oude dag echt happy. Het gevoel van ouwe trouwe liefde is nergens mee te evenaren. Niks second love.nl. Ga voor je first love!